Hvilken forebyggende effekt har kameraovervågning?

/Other/certegoDK/billeder/nyheder/2016/Hvilken-forebyggende-effekt-har-kameraoverv%c3%a5gning-2.jpg

Har det nogen reel effekt at opsætte kameraer for at forebygge indbrud i din virksomhed? CERTEGO har læst den svenske rapport fra SNOS - Tankesmedjan Säkerhet för Näringsliv och Samhälle – der handler om kameraovervågningens forebyggende effekt mod indbrud.

SNOS har, sammen med Securityuser.com, hentet data fra en rapport om kameraovervågningens forebyggende effekt mod indbrud.

Rapporten er baseret på ni svenske studier, der er publiceret i videnskabelige tidsskrifter eller udgivet af offentlige myndigheder.

”SNOS arbejder for en bedre lovgivning om kameraovervågning i Sverige. Den nuværende lovgivning trådte i kraft i juli 2013, og der sker meget på 5 år. Derfor er det fint, at SNOS fremlægger fakta og diskuterer effekten af kameraovervågning”, siger Ulf Holmström, der er projektleder i CERTEGO Sverige og har speciale i CCTV/kameraovervågning.

Kameraovervågning efter behov.

CERTEGO tilbyder kameraovervågning tilpasset kundens behov. Vi sikrer at kameraerne bliver monteret og tilkobles til øvrige systemer, der indgår i sikkerhedsløsningen. Det er muligt at opgradere et eksisterende kamerasystem og tilføje kameraovervågning til en sikkerhedsløsning med adgangskontrol eller alarm. Eller man kan købe det som en del af en helt ny sikkerhedsløsning.

Forebygger markant mod indbrud.

Et resume af rapporten fremfører, at i størsteparten af studierne (5 ud af 9) havde kameraovervågningen tydelig indbrudsforebyggende effekt.

I to studier førte kameraovervågning dog ikke til generelt fald i forekomsten af indbrud, selvom det i et af dem medførte en kraftig nedgang i antallet af sexuelle forbrydelser. I de resterende to studier sås en mindre nedgang af den anmeldte kriminalitet, men det er uklart, om det kan henføres til kameraovervågningen.

Studierne kan deles op i fem forskellige miljøer: Tunnelbanestationer, arenaer, skoler, parkeringshuse og bycentre.

I de tre førstnævnte miljøer havde kameraovervågningen tydelig effekt på antallet af forbrydelser i alle studier. Endda i de to studier fra parkeringshuse faldt antallet af anmeldte forbrydelser, selvom nedgangen af forbrydelser i det ene studie var lille og dermed ikke med sikkerhed kan henføres til kameraovervågningen. Læs hele rapporten her

Tre størrelser kameraovervågning

CERTEGO tilbyder pakker med kameraovervågning i tre størrelser: Stor, mellem og lille. Kort fortalt er den store pakke tilpasset til fra otte og op til tusindvis af kameraer. Denne pakke er velegnet, hvis en intelligent løsning er af stor vigtighed. I denne løsning er kameraerne tilkoblet en åben, fleksibel software.
Mellemløsningen passer til dig der har behov for 8-20 kameraer og bliver især anvendt i butiksmiljøer.
Endelig har vi en løsning, der passer til dig, der har brug for 1-8 kameraer.

Vil du vide mere om kameraovervågning?

Tøv ikke med at spørge os om kameraovervågning.

Du finder nærmeste CERTEGO afdeling her